Ga naar de inhoud

De ontwerpstijl van klassieke meubelen met een nieuwe look en feel

Klassieke meubelstijlen, zoals die van de Barok en de Renaissance, zijn al eeuwenlang populair en worden nog steeds geapprecieerd om hun elegantie en verfijning. Maar tegenwoordig worden deze stijlen geïnterpreteerd met een moderne twist, waardoor ze een nieuwe look & feel krijgen. Lees er hier meer over!

Mixen en matchen met moderne meubelstijlen

Een manier om klassieke meubelen een moderne look & feel te geven, is door ze te mixen en matchen met moderne meubelstijlen. Dit kan bijvoorbeeld door een klassieke bank te combineren met moderne stoelen of door juist een moderne Pols potten bijzettafel te combineren met klassieke stoelen. Dit zorgt voor een interessant contrast en geeft de klassieke meubelen een moderne, eigentijdse uitstraling.

Materialen en kleuren

Een andere manier om een klassieke meubelstijl een moderne uitstraling te geven, is door het gebruik van andere materialen en kleuren. Een klassieke fauteuil met een moderne, felle kleur van Kavel 84 kan deze stijl een frisse en speelse uitstraling geven. Het gebruik van materialen zoals roestvrij staal, glas of acryl kan ook helpen om een moderne twist te geven aan klassieke meubelstijlen.

Combineren met moderne accessoires en decoraties

Klassieke meubelen kun je ook een moderne uitstraling geven door ze in combinatie met moderne accessoires en decoraties te gebruiken. Dit kan zijn in de vorm van een opvallend kunstwerk, een moderne lamp of een aantal opvallende kussens. Dit zorgt voor een balans tussen de traditionele stijl van de meubels en de moderne elementen in de kamer.

Verhoudingen

De verhoudingen van klassieke meubelstijlen kunnen ook worden aangepast om ze een moderne uitstraling te geven. Door de afmetingen van een klassieke fauteuil te verkleinen, kan deze worden geïntegreerd in een moderne, strakke omgeving. Dit kan helpen om het traditionele ontwerp in harmonie te brengen met de moderne stijl van de woning. Of het nu gaat om het gebruik van andere materialen, het combineren met moderne accessoires of het aanpassen van verhoudingen, met de juiste aanpak kan een klassiek meubelstuk een moderne uitstraling krijgen die bij je interieur past. Het is belangrijk om te onthouden dat deze nieuwe uitstraling niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit en de elegantie van de klassieke meubelstijl. Integendeel, door deze stijlen op een moderne manier te interpreteren, kun je deze waardevolle stukken op een nieuwe manier benaderen en waarderen.