Ga naar de inhoud

De voordelen van een professionele zwavelzuur ontstopper

Een professionele ontstopper is een stuk effectiever vergeleken met een ontstopper die je kan vinden in een supermarkt of bouwmarkt. De professionele ontstoppers zijn vaak gemaakt uit schadelijke stoffen en zijn daarom niet veilig genoeg voor particulier gebruik. Om gebruik te maken van een professionele ontstopper moet je bij aankoop registreren als zakelijke eindgebruiker en het zakelijke gebruik verklaren. Het is erg belangrijk dat dit wordt gedaan, omdat deze stoffen behandeld moeten worden door professionals! In dit artikel leggen wij uit wat zwavelzuur ontstopper is en hoe het werkt.

De effectieve werking van zwavelzuur ontstopper

Deze ontstopper gemaakt met zwavelzuur als grondstof is de sterkste vloeibare afvoerontstopper beschikbaar op de markt! De vloeistof is bijna 2 keer zo zwaar als water en werkt daarom tot diep in de afvoerleiding. Door het zwavelzuur werkt de ontstopper erg snel en is een organische verstopping vaak binnen een minuut al verholpen. De afvoerontstopper is direct effectief wanneer het in de afvoer wordt gegoten en zorgt voor schone leidingen. Lees snel verder om te leren hoe de zwavelzuur ontstopper werkt.

Voordat het product wordt toegepast is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat de ontstopper op basis van zwavelzuur is gemaakt. Zwavelzuur is een schadelijke stof voor de menselijke huid omdat het een erg sterk zuur is. Bij gebruik is het daarom verstandig dat je altijd je ogen en handen beschermd. Komt het op je kleding of huid? Doe het onmiddellijk af met een droge doek en spoel het af met water. Laat de kleding vervolgens in het water. Combineer het product ook nooit met andere chemicaliën.

Voor het gebruiken van de zwavelzuur ontstopper is het verstandig om het label eerst door te nemen. De veiligheidsrisico’s en hoe het product gebruikt dient te worden staat op het label van de fles. Gebruik het niet in combinatie met andere chemicaliën omdat er gevaarlijke reacties kunnen ontstaan. Het product dient ook alleen gebruikt te worden wanneer de afvoer in lekdichte en goede staat verkeerd. Vermeld de loodgieter altijd dat het product is gebruikt in de leidingen!

Hoe gebruik je de ontstopper

De eerste stap is om de afvoer zo veel mogelijk watervrij te maken. De fles zwavelzuur ontstopper is voorzien van een veiligheidsdop die ingedrukt dient te worden tijdens het losdraaien. Controleer de goede werking van de syphon en plaats zo nodig een emmertje met water er onder. Giet 125cc langzaam en rechtstreeks in de afvoer. Spoel na met veel koud water. Indien nodig het proces herhalen. Binnen een minuut is de gootsteen ontstopt.

Een zwavelzuur ontstopper is erg effectief maar door de vele veiligheidsrisico’s dient het alleen gebruikt te worden door professionals. Wordt de stof op een verkeerde manier gebruikt, dan kan dit aardig gevaarlijke situaties veroorzaken. Daarom is het verplicht om voor aankoop een verklaring in te vullen die laat zien dat het product alleen voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Waar kan je de stof kopen? Ga naar de website van supercleaners.nl!