Ga naar de inhoud

De voordelen van hanggedeelte in een kledingkast

Een kledingkast is bedoeld om al je kleding erin op te bergen. In de meeste gevallen bestaat een kast uit een leg en hanggedeelte. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een kledingkast met hanggedeelte?

Opbergen zonder kreukels en vouwen
Overhemden, blazers, jassen of een dat ene feestelijke jurkje of net kostuum. Het zijn allemaal voorbeelden van kledingstukken die je als je ze opvouwt onherroepelijk in de vouwen en kreukels gaat. Dat wil je niet. Dan is het een voordeel dat je hiervoor het hanggedeelte in je kledingkast kan gebruiken. Je kan iedere kledingstuk netjes op een hangertje kwijt en zo in de kast hangen. Hoef je niet meer bang te zijn voor kreukels en vouwen in je mooie kleding.

Overzichtelijk opbergen
In het leg gedeelte van je kast kan je een hele stapel kleding kwijt. Maar het is meestal niet zo overzichtelijk. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bepaald T-shirt dan kan je het vaak zo niet zien en moet je eerst heel de stapel door zoeken of de stapel die erachter ligt bekijken. Een van de voordelen van een hanggedeelte in je kledingkast is dat je het op een veel overzichtelijkere manier kan opbergen. Doordat alle kledingstukken op een kledinghanger hangen kan je ze heel gemakkelijk over de rail in de kast heen en weer schuiven.
Overigens zie je het gewenste kledingstuk zonder te schuiven meestal ook al wel hangen. Heel fijn want op deze manier hoef je nooit meer lang te zoeken. Bovendien kan je onder de kleding die je in de kast hangt ook je schoenen overzichtelijk opbergen. Er is vaak nog wat ruimte over in het hanggedeelte van een kledingkast. Die ruimte kan je heel goed gebruiken om je schoenen overzichtelijk op te bergen.

Maak complete setjes

Als we het hebben over de voordelen van een hanggedeelte in een kledingkast dan is het volgende ook wel een voordeel. Je kan namelijk om ‘s ochtends wat tijd te besparen al van te voren complete setjes kleding maken en in de kast hangen. Neem een kledinghanger waar je een broek over kan hangen. Pak een pantalon of jeans en hang deze op de hanger. Vervolgens pak je bijvoorbeeld een T-shirt en een vest of trui en hang deze eroverheen. Je bergt deze set met kleding gewoon op in het hanggedeelte van je kledingkast.

Bron: www.aannemersspot.nl