Ga naar de inhoud

Douchewand kopen, bekijk de verschillende types glas

Bij een douchewand kopen komt meer kijken dan men in eerste instantie zou denken. Om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de douchewand en de verschillende glazen. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken bij een douchewand kopen. Glas is namelijk het belangrijkste onderdeel en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Mocht je hier meer informatie over willen, dan is het zeker aan te raden om contact te leggen met een badkamerspecialist.

Helder glas bij douchewand kopen

Als we kijken naar de meest uitgevoerde uitvoering bij een douchewand kopen is dit wel helder glas. Het grote voordeel van helder glas is namelijk dat je er doorheen kunt kijken waardoor de doucheruimte niet wordt beperkt als het gaat om een ruimtelijk effect. Helder glas heeft echter ook een kanttekening. Met helder glas heb je namelijk geen privacy. Daarbij is het ook goed om te melden dat vuil en kalk makkelijk kan leiden tot het krijgen van een vies glas.

Kiezen voor het alternatief, matglas

Als men niet voor helder glas kiest, kiest men over het algemeen over matglas. Bij matglas kun je niet zomaar doorheen kijken. Je kunt hierbij wel zien dat iemand in de douche staat, maar het is niet te herkennen wie het is. Als je dus bij douchewand kopen aandacht wilt besteden aan privacy, dan is het zeker goed om voor dit type glas te kiezen. Het is echter goed om rekening te houden met het feit dat matglas een massieve uitstraling heeft. Het neemt dus meer ruimte in beslag dan je zou denken.

Kies voor melkglas

Een andere mogelijkheid voor glas bij douchewand kopen is melkglas. Veel mensen halen melkglas en mat door elkaar. Melk heeft echter in tegenstelling tot wat een lichtere kleur. Door de lichte kleur moet de badkamer ervoor zorgen dat je qua ruimtelijk effect nog steeds een grote ruimte zult hebben. In het kader van privacy heb je wel meer privacy, maar je kunt er wel licht doorheen kijken. Om deze reden is het goed om te kijken naar jouw persoonlijke wensen waardoor je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

Tot slot, rookglas

Als we kijken naar de meest opkomende trend is rookglas enorm in opkomst. Rookglas wordt over het algemeen in moderne badkamers geplaatst. Rookglas heeft een donkere tint wat in theorie helder glas is. Echter, is het goed om te benoemen dat je hier moeilijker doorheen kan kijken dan regulier, helder glas.  

Als we kijken naar de laatste trends op het gebied van interieur zie je dat donkere rookglas zorgt voor een stoere uitstraling. Over het algemeen wordt rookglas bij donkere natuursteen toegepast. Heb je een luxe badkamer en ben je op zoek naar een douchewand kopen? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van rookglas. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan een showroom in de buurt van jouw omgeving zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.