Ga naar de inhoud

Een ervaren makelaar inschakelen

Wanneer je een huis gaat kopen of je eigen huis gaat verkopen, dan kun je gebruik maken van een makelaar in Teteringen. Er zijn nog steeds personen die beweren dat je in een dergelijke situatie beter het geld dat je aan een makelaar moet betalen, in je eigen zak kunt steken. Het gebruik van een makelaar zou alleen maar verloren geld zijn. Dat is natuurlijk niet waar. Een makelaar kost natuurlijk geld, maar zal dat uiteindelijk dubbel en dwars voor je terugverdienen.

Waarom een ervaren makelaar in de arm nemen?
Zowel een aankoopmakelaar als een verkoopmakelaar weet precies wat hij moet doen. Hij of zij zal een huis kopen of verkopen tegen een zo’n gunstig mogelijke prijs. Omdat je tijdens je leven waarschijnlijk, maar eenmaal een huis koopt of verkoopt, moet alles goed geregeld worden. Wanneer je een huis wilt kopen en het staat in de omgeving waar je graag wil wonen, dan ben je, als je alles zelf zou regelen, eerder geneigd  de prijs te betalen die gevraagd wordt. Een makelaar zal dat niet doen. De ervaren makelaar zal eerst kijken wat het huis daadwerkelijk waard is. Bij de bezichtiging zal de ervaren makelaar onder andere  kijken of er misschien nog achterstallig onderhoud is of de verwarmingsketel moet worden vervangen. Hij zal al deze punten meenemen in de onderhandelingen bij de aankoop van de woning.

Het gebruik maken van een ervaren makelaar
Wanneer je gebruik wil maken van een ervaren makelaar moet je er een nemen die lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De Nederlandse Vereniging van Makelaars is in Nederland de grootste vereniging op het gebied van onroerend goed. Neem je een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar die lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars, dan weet je zeker dat zowel de aankoop of verkoop in goede handen is. Bij de NVM zijn meer dan 4000 makelaars aangesloten. Als je gebruik maakt van een ervaren makelaar, die lid is van de vereniging van NVM, dan zal de aankoop of verkoop vlot verlopen. Voordat je met een makelaar in zee gaat, is het belangrijk eerst een informatief gesprek te hebben. De makelaar moet weten wat er van hem of haar verwacht wordt. De afspraken die gemaakt worden, moet je vast laten leggen. Neem ook in het contract op dat je na een bepaalde periode van makelaar kan overstappen zonder daarvoor een boete te betalen. Het komt sporadisch voor dat een ervaren makelaar niet aan de verwachtingen zal voldoen, maar het kan altijd gebeuren.  De ervaren makelaar zal je begeleiden, totdat de papieren bij de notaris zijn verwerkt.