Ga naar de inhoud

Ga je verbouwen? Deze producten moet je niet vergeten

De huizenprijzen stijgen nog steeds. Nog nooit in de Nederlandse geschiedenis zijn de huizenprijzen zo hoog geweest. Ook heerst er een huizentekort, die ervoor gezorgd heeft dat gemeenten druk bezig zijn met nieuwbouwprojecten. Sommige mensen hebben echter een te kleine woning maar kunnen door het huizentekort geen grotere woning vinden. Vandaar dat er de laatste tijd veel verbouwingen zijn, zowel op kleine als op grote schaal. Door corona zitten veel meer mensen thuis en hebben bouwbedrijven het druk met verbouwingen, waardoor het moeilijk kan zijn om een geschikte aannemer te vinden. Je kunt gelukkig ook zelf verbouwen, maar daarvoor heb je wel enkele basisspullen voor nodig. Ben jij van plan om je nieuwe of huidige woning te verbouwen? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres voor tips en benodigdheden!

Dek je spullen af

Als je in je huis gaat verbouwen, en je bent bezig met een klus waarbij veel stof vrijkomt. Dan kun je de hele ruimte leeghalen en je spullen tijdelijk opslaan in bijvoorbeeld lockers, maar het is functioneler om afdekplastic aan te schaffen. Zulke lockers kun je aanschaffen bij bijvoorbeeld Lockersandmore. Door middel van goed afdekplastic kunnen alle spullen op dezelfde plaats blijven staan zonder dat ze beschadigd of stoffig worden. Je kunt ook oude doeken gebruiken. Je meubels en andere spullen afdekken scheelt je ontzettend veel tijd, maar ook geld!

Zorg voor basisgereedschap

Als je geen gereedschap in huis hebt wordt het onmogelijk om je woning te verbouwen. Zelfs een kleine klus kun je niet doen zonder basisspullen. Bedenk voordat je begint met klussen welke spullen je nodig hebt en kijk wat je al in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een beschermende bril, een gehoorbeschermer, een beitel, een hamer, een schroevendraaier, etc. 

Draag beschermende kledij

Je kunt je meubels afdekken om ze te beschermen, maar natuurlijk moet je zelf ook ongeschonden uit de verbouwing komen. Draag daarom beschermende kleding. Voorbeelden hiervan zijn een werkpak of overall, werkhandschoenen, werkschoenen, helmen en een gereedschapsgordel.