Ga naar de inhoud

Ga voor een unieke steigerbuis kapstok 

Wil je jouw woning helemaal eigen maken en past hier een steigerbuis kapstok bij? Dan kun je ervoor kiezen om deze in zijn geheel aan te schaffen of de kapstok zelf te maken. Je kunt namelijk altijd alle materialen krijgen die je hiervoor nodig hebt. Hiervoor kun je bij een groot aantal professionals kijken. Een van de professionals die jou alles kan leveren is Steigerbuisstunter. Maar hoe maak je nou een goede kapstok en welke materialen heb je hiervoor nodig? Onderstaande informatie neemt jou mee in alle stappen en de bijbehorende materialen voor jouw klusproject. 

Een stoere uitstraling met een steigerbuis kapstok 

Een steigerbuis kapstok kan zorgen voor een stoere uitstraling aan jouw woning. Doordat de kapstok vaak in de hal staat of hangt, zal deze direct opvallen bij iedereen die binnenkomt. Je kunt hiermee dus de toon zetten voor de rest van jouw interieur. Je kunt de kapstok volledig naar wens ontwerpen. Door vooraf te bedenken hoe deze eruit moet komen te zien en welke afmetingen deze moet hebben, kun je bepalen welke materialen je nodig hebt. Je hoeft dan alleen nog steigerbuizen en koppelingen aan te schaffen, waarna je met de klus kunt beginnen. 

De voorbereidingen van de klus 

Zorg ervoor dat je bij een steigerbuis kapstok kijkt naar de lengtematen van de buizen en de diameter die je nodig hebt. De diameter bepaal je helemaal zelf en kan zorgen voor de uitstraling. Zodra je deze materialen in huis hebt, kun je beginnen met het sorteren. Na het sorteren draai je alle stelschroeven los, zodat je de buizen in elkaar kunt schuiven en de koppelingen eraan kunt bevestigen. Als je vooraf alle schroeven al los hebt, zal het klussen sneller verlopen en je de onderdelen in elkaar kunt zetten in de volgende stappen. 

Alle onderdelen in elkaar zetten 

Je begint dan als eerste met de zijkanten van de steigerbuis kapstok. De zijkanten zorgen immers voor het eerste frame van de kapstok. Ook zet je de haken eraan vast, waarmee je de kapstok later kunt bevestigen op de gewenste plek. Houd er rekening mee dat je de stelschroeven nog niet volledig vastdraait. Je moet immers de middelste buizen er nog aan bevestigen. Voor het middelste stuk gebruik je de lange buizen, die je met een T-stuk bevestigt. Je kunt nu alle koppelingen volledig vastdraaien en hebt een kapstok die op de gewenste plek kan komen. 

Een goede bevestiging geeft profijt

Je kunt er altijd voor kiezen om bij een steigerbuis kapstok een extra plank te bevestigen, zodat je niet alleen jassen eraan kunt hangen, maar ook enkele accessoires op de kapstok kunt plaatsen. Je bepaalt zelf hoe jouw kapstok eruit ziet en kunt hem daarna aan de muur bevestigen. Door voor voldoende stevigheid te zorgen valt jouw kapstok niet snel meer van het oppervlak en kun je jarenlang veilig gebruik maken van jouw zelfgemaakte kapstok. Iedereen zal versteld staan van wat jij gerealiseerd hebt en jij hebt een model dat bij jouw interieur past.