Ga naar de inhoud

Hierom kies je voor led panelen

Heb jij al led panelen? Dan weet je welke voordelen je eraan kunt behalen. Als je ze nog niet hebt, kan het een goede oplossing zijn om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Vandaag de dag is er namelijk meer dan alleen een standaard paneel voor jouw pand. Ook zijn er steeds meer specialisten die jou kunnen helpen bij een aankoop. Een van deze specialisten is Ledpaneelstore. Maar waarom kun je beter voor hoogwaardige kwaliteit panelen gaan dan voor de goedkopere varianten? Onderstaande informatie vertelt jou waar je allemaal aan kunt gaan denken bij het maken van de keuze.

Led panelen van verschillende kwaliteiten

Led panelen zijn verschillende leds die samen een armatuur vormen. Hierdoor krijg je een geheel andere uitstraling dan wanneer je met lampen te maken hebt. Er zit echter een groot verschil in prijs bij de aankoop. Er zijn verschillende prijsklassen en deze brengen ook andere kwaliteiten met zich mee. De goedkope varianten kennen vaak een verkorte levensduur, waardoor je veel eerder over moet gaan tot de aanschaf van een nieuw led paneel. Het is daarom niet voor niets dat er vaak gezegd wordt dat goedkoop duurkoop is en een hogere kostenpost met zich meebrengt.

De energierekening en de hoeveelheid licht

Goedkope led panelen kennen vaak een opbouw van B-kwaliteit led chips. Dit houdt in dat de chips minder goed werken en vaak een lager rendement leveren. Als de lamp harder moet werken om resultaten te behalen, zal het uiteindelijk ook een hogere kostenpost met zich meebrengen. Dit merk je voornamelijk terug aan de energierekening. Door voor een hogere kwaliteit te gaan kun je ervoor zorgen dat de energierekening ook lager blijft. Ook zal het paneel gedurende de gehele levensduur evenveel licht gaan geven. Je hebt hierdoor niet na verloop van tijd minder licht in jouw pand.

Een kortere levensduur

Goedkope led panelen kunnen ook veel sneller stuk gaan dan wanneer je iets meer geld investeert in de panelen. Hoe duurder de panelen, hoe langer ze over het algemeen meegaan. Hierdoor heb je niet binnen een korte tijd weer een hoge kostenpost, maar kun je jarenlang genieten van het licht. Daarbij ben je ook verzekerd van de kleur van het licht waar jij naar op zoek bent. De goedkopere leds kunnen namelijk kleurverschillen geven. Jouw warme lichten lijken ineens een stuk koeler. Dit is zonde als je een welkome sfeer wilt realiseren in het pand.

Niet voldoen aan de eisen

Het kan daarbij ook problemen opleveren met de verzekering als er iets aan de hand is met de led panelen. Als er brand uitbreekt, kom je er namelijk achter dat de goedkoopste varianten niet aan de Europese wet- en regelgeving voldoen. Ook kan een ARBO-keuring je een boete opleveren. Als laatste krijgen veel mensen er ook hoofdpijn van. Het licht knippert namelijk sneller bij de goedkope panelen dan wanneer je de investering gemaakt hebt. Zorg er daarom voor dat je de kwaliteit van de panelen gaat vergelijken en een goede keuze maakt bij de aankoop.