Ga naar de inhoud

Hoe creëer je een strakke style in jouw woning? Ik heb het antwoord!

In alle woningtrends van de afgelopen jaren zie je het wel een keer voorbij komen, een mooie strakke, stijlvolle inrichting, luxe kussens. Dit ziet er natuurlijk super luxe uit, en best wel simpel. Toch blijft het wel erg moeilijk om deze strakke style in huis te creëren, al helemaal wanneer je een strak budget hebt. Maar het is mogelijk! En ik zal je vertellen hoe…

More is less


Ja echt waar, hoe minder hoe beter. Al die kleine dingetjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, en staan ook zeker heel gezellig. Maar een strakke uitstraling is het makkelijkste te bereiken met een zo minimalistisch mogelijk interieur. Simpelweg door alle kleine kaarsjes, potjes en andere dingetjes van de tv-kast af te halen en deze in te ruilen voor één mooie grote vaas creëer je al een strak en rustig effect. Saai? Echt niet. Doordat je al je geld bespaart met het laten staan van de kleine accessoires, mag je jezelf het wel verwennen met die dure abstracte vaas. Of misschien een apart stukje kunst. Moet je eens kijken wat een effect zo’n kleine verandering al geeft. Laat staan als je dit zou doen met elke tafel en kast in het huis. Het zelfde geld voor de kussens op de bank, ga je voor meerdere verschillende kussentjes, of voor twee luxe kussens in beide hoeken voor een strak en chique effect? ik weet het wel hoor.

Afstemmen geeft rust


Het afstemmen van je meubels alleen al geeft enorme rust in huis. Mensen kijken liever naar een mooie bruin-leren bank met cognac kleurige stoelen, als een gele bank met een paarse tafel en drie verschillende soorten stoelen. Een beetje overdreven, maar je snapt wat ik bedoel. Het kleurgebruik speelt hier een grote rol in. Door gebruik te maken van rustige kleuren als wit, zwart, bruin of grijs lijken het super luxe meubels, terwijl je die mooie witte bank ook bij de kringloop had kunnen scoren.

Lichtgebruik


Luxe kussens, vazen en andere luxe meubels zijn natuurlijk niet alles. Het juiste gebruik van licht maakt al heel veel af. Zo raad ik iedereen aan om eens goed te gaan kijken naar warme lampen. Een grote felle lamp is natuurlijk ideaal om alles overduidelijk te zien. Maar waar heb je dit nou echt nodig, in huis? Of in de schuur? Warm licht geeft een mooie donkergele/gouden look wat zorgt voor een huiselijk gevoel. En ja, ook wanneer je jouw woning strak hebt ingericht mag jij je er nog wel thuis voelen. En warme lampen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Of je nu gaat voor een grote hanglamp voor boven de eettafel, of een mooie muurlamp in de hoek van de woonkamer, je kan het zo gek niet verzinnen.