Ga naar de inhoud

Hoe kies je de juiste vloer?

Als je een nieuwe woning gekocht hebt, is het uitkiezen en leggen van de vloer een van de eerste dingen die je moet doen. Maar ook als je gewoon toe bent aan iets nieuws, is de vloer een van de eerste aspecten waar je aan moet denken. Het is namelijk alles bepalend voor de uitstraling en sfeer in je huis. Gelukkig bestaan er veel verschillende soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils. Dit maakt de keuze echter wel moeilijker. Om je een beetje te helpen, hebben we onderstaande tips voor je verzameld!

In welke ruimte komt de vloer?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je de vloer gaat plaatsen. Een badkamervloer is een ander soort vloer dan die je plaatst in bijvoorbeeld de keuken of woonkamer. Als je dat weet, dien je na te gaan wat voor uitstraling je wilt creëren. Hou je van landelijk, modern of stark? Dit beïnvloedt de keuze over wat voor soort materiaal je moet aanschaffen. Bovendien moet je ook kijken naar de grootte van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer? Ga dan voor een rustige vloer en niet voor een visgraatvloer, aangezien dit erg druk overkomt in een kleine ruimte.

Wat voor soort vloer materiaal wil je?

Je kunt uit van alles kiezen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met jouw budget, de duurzaamheid van de vloer en hoe onderhoudsvriendelijk het is. Dit zijn natuurlijk allemaal persoonlijke kwesties, maar wel belangrijk voor iedereen om over na te denken. Hieronder vind je veel gebruikte materialen:

  • Keramische vloer: een keramische vloer leggen is voor mensen die graag een goede investering willen doen, een goede keuze. Deze vloer is namelijk onderhoudsarm, krasvrij en gaat erg lang mee. Ook kun je een keramische vloer overal leggen. Het past zowel in de tuin als in de woon-, slaap- of badkamer. Je zou het dus door het hele huis kunnen doortrekken!
  • Laminaat vloer: deze zie je misschien wel terug in de meeste huizen. Betaalbaar, tijdloos en makkelijk te leggen. Ook als je vaak van interieur verandert, is dit ideaal aangezien het makkelijk te verplaatsen is. Wel is het gehorig.
  • Tapijt vloer: altijd warme voeten! Een tapijten vloer staat chique, straalt warmte uit en is ook nog eens geluiddempend. Er hangen echter wel wat nadelen aan tapijten. Ze vangen namelijk veel stof en vlekken krijg je er moeilijk uit.

Wat voor kleur?

Ook de kleur kan een vloer en dus de ruimte maken of breken. Rustige of zachte kleuren doen het goed in kleine ruimtes, terwijl je in een grote woonkamer prima wat extravaganter kan zijn. Ceramica Vloeren kan je van nog meer tips voorzien en je helpen bij je zoektocht naar jouw perfecte vloer!