Ga naar de inhoud

Hoe meet je een kozijn in?

Om een mooi, perfect eindresultaat te behalen bij het inmeten van een kozijn, is het ontzettend belangrijk dat je nauwkeurig en secuur te werk gaat. Zo worden kunststof kozijnen van DHK zowel horizontaal als verticaal ingemeten zodat je de precieze hoogte en breedte kunt bepalen. Daarnaast wordt er bij het maatwerk van DHK gekeken naar de belangrijkste maat van het kozijn, namelijk de buitenwerkse maat.

Kunstof kozijn van DHK altijd horizontaal inmeten

Het is ten eerste ontzettend belangrijk dat je je kozijn hoe dan ook altijd horizontaal gaat inmeten. Het is namelijk belangrijk om de muur op maar liefst drie verschillende punten te meten van de sparing. Hierdoor kun je namelijk de juiste breedte bepalen. Vanaf welke drie punten moet je precies meten? Het is belangrijk om van zowel het midden als de onderkant te meten. Daarnaast is het belangrijk om vanaf de bovenkant te meten. De kleinste maat is hoe dan ook altijd leidend bij de meting. Wanneer je deze maat weet is het belangrijk om altijd een centimeter hiervan af te halen aangezien hout makkelijk kan uitzetten en krimpen.

Kozijnen inmeten met de service van het maatwerk van DHK

Het inmeten van een kozijn is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk niet een heel simpel klusje. Het is daarnaast ook nog eens enorm belangrijk dat je alles precies en secuur uitvoert tijdens de meting. Wil je zeker zijn van je zaak? Dan is het verstandig om een professional uit te kiezen die het maatwerk voor jouw kan uitvoeren. Houd daarnaast er ook rekening mee dat het verstandig is om het maatwerk uit te laten voeren door iemand die daarnaast ook het kozijn daadwerkelijk gaat plaatsen. Hierdoor ontstaat er geen verwarring over bepaalde afmetingen en de verschillende punten waarvan gemeten is.

Tips voor beginners bij het afmeten van een kozijn

Wanneer je een beginner bent, kan het afmeten van een kozijn dus een behoorlijke klus zijn aangezien alles precies en secuur uitgevoerd moet worden. Aan de hand van de volgende tips is het klusje hopelijk wat beter behapbaar. Het is ten eerste verstandig om bij het afmeten van kozijnen altijd vanaf de buitenzijde van de gevel te meten. Daarnaast is het dus verstandig om altijd vanuit drie verschillende punten in de sparing te meten. Vergeet daarnaast niet dat je alle stappen precies moet uitvoeren. Een kleine meetfout kan namelijk nare gevolgen hebben wanneer je er achteraf achter komt dat je verkeerde maten hebt doorgegeven.