Ga naar de inhoud

Hoe plaats je een zwevend tv meubel in je interieur?

In vrijwel elk huishouden is minstens één televisie te vinden. En meestal plaatsen we deze op of bij een TV meubel. Want je hebt vaak niet alleen een TV, je wilt ook dat kastje voor de zenders kwijt en een soundbar bijvoorbeeld. Anderen hebben ook nog een gameconsole die ze bij de TV willen verwerken. De keuze is ontzettend groot als je op zoek bent naar een nieuw meubel. Maar hoe verwerk je een zwevend tv meubel in jouw interieur? 

Wat is een zwevend tv meubel?

Er zijn een hoop verschillende soorten en maten tv meubels te koop. Je hebt kasten met gesloten ruimten, open ruimtes, hoge kasten en lage kasten. Als we het hebben over een zwevend tv meubel dan kan het een gesloten kast zijn, maar ook een open, een hoge of een lage kast. Het gaat bij dit type meubel vooral om het zwevende gedeelte, oftewel het ontbreken van pootjes die op de grond staan. Zwevende meubels worden aan de wand vastgemaakt en staan dus volledig los van de vloer, ongeacht zijn verdere uitstraling.

Wat zijn de voordelen van een tv meubel dat zweeft? 

Er zijn een aantal voordelen die juist met een zwevend meubel altijd terugkomen. Het geeft namelijk heel veel ruimte in je kamer, doordat het de vloer vrij laat. Hierdoor oogt je ruimte groter. Je kunt daarnaast zelf exact de kijkhoogte bepalen van je TV doordat je het meubel op elke hoogte kan plaatsen. 

Praktisch gezien heb je geen problemen met het afstoffen en schoonmaken onder het meubel. Waar een tv meubel dat op de grond staat vaak verborgen hoekjes heeft, heeft een zwevend tv meubel dat niet en kun je zowel met een stofzuiger als dweil heel eenvoudig eronder schoon maken. 

Wat voor zwevend tv meubel past in jouw interieur? 

Kijk goed naar de ruimte waar je het tv meubel gaat plaatsen, zeker als hij zwevend is. Denk daarbij aan de ruimte die je kunt gebruiken, de ruimte die je nodig hebt en vooral ook wat je nodig hebt om spullen te plaatsen. Hoeveel apparaten wil je op en in je tv meubel plaatsen? Wil je een open kast of juist een gesloten kast? Als je gaat voor een open kast dan hou je meer rekening met veel ruimte en licht, terwijl bij een gesloten kast je juist kiest voor wat meer afzondering. Het is persoonlijk en interieur afhankelijk wat het beste past en waar jouw voorkeur ligt.

Naast het formaat is materiaalkeuze ook heel belangrijk. Bestaat je interieur uit natuurlijke kleuren? Kies dan voor bijvoorbeeld hout als materiaal zodat je één geheel creëert. Je hoeft niet per se voor een natuurlijke kleur te gaan, je kunt ook kiezen voor een gebeitst of geverfd zwevend tv meubel. Puur de materiaalkeuze geeft al voldoende eenheid weer. Ga je voor een klassiek interieur? Dan is juist de keuze voor een hoogglans wit of zwart meubel een perfecte keuze. De uitstraling geeft namelijk juist dat authentieke gevoel weer dat je wilt creëren.