Ga naar de inhoud

Je interieur een make-over geven

Eens in de zoveel tijd is je interieur wel eens aan iets nieuws toe. Een nieuw lik verf, een een nieuw kleed of kussentje of een leuke nieuwe accessoire in de kast: een aantal kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Ook kun je het groter aanpakken, door geheel nieuwe meubels aan te schaffen, bijvoorbeeld van Richmond Interiors, of je stijl helemaal om te gooien. Met onderstaande tips helpen we je een eindje op weg om je nieuwe interieur bij elkaar te stellen! 

Tip 1: Ga op zoek naar inspiratie

Soms weet je gewoon precies wat je wilt en de andere keer blijf je maar in het duister tasten. De ene keer zie je in de winkel gelijk iets wat zo in jouw interieur zou passen, de andere keer moet je wel drie keer dezelfde winkels langs en heb je het nog niet gevonden. Geen zorgen! Dit gebeurt iedereen. Daarom is het belangrijk om ruim vooraf alvast wat inspiratie op te doen. Check bijvoorbeeld woontijdschriften, bekijken woonprogramma’s op televisie of lees woonblogs op het internet, zoals op skogen.nl. Natuurlijk kun je ook inspiratie halen uit huizen van anderen. Hoe meer je ziet of leest, hoe meer je erover na gaat denken en hoe meer ideeën je dus krijgt!

Tip 2: Maak een moodboard

Ideeën zijn soms lastig uit te drukken in woorden. Daarom is het verstandig om een moodboard te maken. Pak een stapel tijdschriften erbij en knippen en plakken maar! Kies jouw favoriete kleuren, meubels en accessoires uit en plak ze op het karton. Ook zou je dit kunnen doen via Pinterest. Zo kun je het ook gemakkelijk meenemen naar de winkel en laten zien. Dit scheelt weer sjouwen.

Tip 3: Kies de kleuren

Kleuren in bijvoorbeeld jouw woonkamer vormen de basis voor de sfeer en uitstraling in jouw woning. Het bepaalt ook wat voor soort meubels of accessoires je kan neerzetten, aangezien niet alles even goed samengaat. Als je de basis rustig houdt, heb je meer keuze qua meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan witte muren. Als je dan iets wilt toevoegen, kun je dit makkelijk combineren. Houd je wel van een beetje felle kleuren? Leuk, maar bedenk wel dat je dan wat gelimiteerd bent in meubels en dus beter moet kijken of ze wel echt samengaan. Voordat je meubels koopt of een nieuw lik verf aanbrengt, zorg dat je goed hebt nagedacht over de mogelijke kleuren- en meubelcombinatie!