Ga naar de inhoud

Planning maken voor een badkamer renovatie

Elk moment is een goed moment om jouw badkamer te renoveren, zelfs als je van plan bent het huis eerder te verkopen. Een hoogwaardige gerenoveerde badkamer zal je helpen meer klanten aan te trekken en een goede deal te krijgen. Hier bespreken we enkele tips die je zullen helpen de functionaliteit en esthetiek van jouw badkamer te verbeteren.

Maak een verlanglijstje en budget

Kijk eerst eens rond in jouw badkamer en bepaal wat jij wilt veranderen. Je moet alles op papier zetten en ze vervolgens in twee secties categoriseren: must-haves en nice-to-haves. Daarna moet je een begroting maken. Jouw renovatiebudget moet de aankoopkosten van de badkamer, sanitair producten, arbeidskosten en andere kosten omvatten. Badkamerbedrijven raden klanten ook aan wat geld opzij te houden om onverwachte loodgieters- of schimmelproblemen op te lossen tijdens het renovatieproject.

Een lay-out plannen

Bij het renoveren van jouw badkamer moet je voorkomen dat jij onnodige wijzigingen aanbrengt in de bestaande sanitair indeling. Immers, hoe minder aanpassingen je doet, hoe minder het je gaat kosten. Je moet dus eerst de indeling van jouw badkamer plannen voordat je aan het project begint. Je kan tijdschriften voor woningrenovatie scannen, showrooms bezoeken en websites bekijken om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe lay-out. Je kan ook een deskundige raadplegen die badkamerrenovatiediensten in de buurt aanbiedt. Nadat je de nieuwe indeling hebt gemaakt, kun je overwegen om aan je renovatieproject te beginnen.

Huur een expert in

Badkamerrenovatie is niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom wordt huiseigenaren altijd aangeraden om een ​​expert in te huren voor badkamerrenovatie. Professionals weten wat je met jouw budget kunt kopen en geven je op basis daarvan deskundig advies. Ze zullen je ook behoeden voor dure fouten en het hele project op tijd voltooien.

Kies sanitair voordat je gaat betegelen of pleisteren

Huiseigenaren moeten het sanitair kiezen voordat ze gaan betegelen of pleisteren om ervoor te zorgen dat de warme en koude leidingen en afvoerleidingen zich op de juiste positie bevinden. Hier is een volledige lijst van sanitair die je zorgvuldig moet controleren voordat je gaat betegelen:

  • WC
  • Badkuip
  • Kranen
  • Wasbak
  • Douche
  • Badkamer meubels

Vergeet niet een elektricien in te huren

Luxe badkamerrenovaties gaan niet alleen over loodgieterswerk. Je moet ook een deskundige elektricien inhuren voor het opnieuw bedraden en installeren van elektrische apparaten. Raadpleeg een elektricien voordat je aan het badkamerrenovatieproject begint. Het zal je helpen om alles strategisch te plannen en het werk van de elektricien verstandig in te plannen.

Dit zijn de vijf basisregels die je kan volgen om een badkamerrenovatie in te plannen. Het is beter om vooraf alles goed in te plannen en na te denken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je nog weinig ervaring met badkamers, dan is het verstandig om jouw naaste kennissen te vragen om advies. Mensen die dit proces al hebben doorlopen, kunnen jou voorzien van goede adviezen.