Ga naar de inhoud

Schuifdeuren voor een kast

Een kledingkast in huis kan meer zijn dan alleen een kast waar de kleding netjes in opgeborgen kan worden. Het kan ook een echte eyecatcher in de kamer zijn. Het kan zijn dat je de normale kast na een tijdje zat bent. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een hele nieuwe kast direct te kopen, maar je kun er ook voor kiezen om de kast een nieuw leven te geven. In deze tekst gaan we daarom kijken naar verschillende manieren waarop je de kast een nieuw leven kan geven en wat de voordelen van deze manieren zijn.

Nieuwe Schuifdeuren voor een kast
Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om nieuwe deuren op de kast te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor schuifdeuren voor een kast. De schuifdeuren geven de kast direct een nieuwe manier om de kast te openen en daarnaast natuurlijk ook een nieuw uiterlijk. De deuren van de kust kunnen daarnaast gedeeltelijk open blijven staan zonder dat dit een rommelig effect geeft wat bij openslaande deuren wel het geval kan zijn. Uiteraard zijn schuifdeuren niet de enige keuze die je kunt maken. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om paneeldeuren in de kast te laten zetten. Die geven dan vervolgens ook weer een ander effect. Nieuwe deuren in de kast kunnen er dus voor zorgen dat de kast een geheel nieuw leven krijgt.

Een likje verf geeft de kast een nieuw leven
Ook verschillende kleuren verf kunnen er voor zorgen dat de kast een geheel nieuw uiterlijk krijgt. Wanneer je de kast een klassiekere bruine kleur geeft, past de kast weer direct in een klassieker interieur, maar wanneer je de kleur in een andere effen kleur schildert, geeft dit weer een heel ander effect. Daarnaast is het ook nog eens zo dat verschillende afwerkingen aan de kast er ook weer voor kunnen zorgen dat de kast er heel anders uit komt te zien.

Een geheel nieuwe kast kopen
Mocht de kast nou echt niet meer te redden zijn, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om een nieuwe kast te nemen. Op dat moment is het mogelijk om een kast op maat te laten maken of om een kast te kiezen die al klaar is. Een eigen op maat gemaakte kast zorgt er natuurlijk voor dat de kast precies zo is als jij wilt. Ook kan je de kast groter laten maken voor meer kleding of kleiner laten maken wanneer de kast in een kleinere ruimte geplaatst zal worden.                                                     

Bron: superrenovatie.nl