Ga naar de inhoud

Slaap heerlijk heel de winter onder een donzen dekbed

Om onder een heerlijk knuffelig donzen dekbed te kunnen slapen hoef je niet te wonen in een winters gebied. Producten waarin dons verwerkt zit zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, kwaliteiten en maten. Het voordeel van dons is dat het je in de winter heerlijk warm houdt en je in de zomer van een koele slaap voorziet.

Dons is letterlijk een vederlicht product en een van de meest gewilde comfortabele vulling voor een dekbed. Daar sommige mensen de winter doorbrengen met verschillende lagen dekens over zich heen of met een elektrische onder of boven deken, is het comfortabeler slapen door alleen maar licht bedekt te zijn met een donzen dekbed, ook al vriest het dat het kraakt buiten.

Waarom natuurlijk materiaal beter is dan synthetisch?

Een dekbed gevuld met zachte, fijne dons veertjes houdt de warmte efficiënter vast tijdens koude nachten dan synthetisch materiaal. De donsveertjes worden perfect door stiksel en naden op hun plek gehouden. Het type vulling kan variëren van standaard dons tot exclusief wit ganzendons en zijn daarom verkrijgbaar in een breed scala aan opties.

Vind je bij de aanschaf geen warmte classificatie kijk dan naar het vulvermogen, meer hiervan betekent een warmer dekbed. Het materiaal van het dekbed zelf kan uiteenlopen van katoen, polyester tot het wat meer luxe zijde of satijn. Het is bij een dekbed verstandig om een hoeslaken te gebruiken vanwege hygiëne, hierdoor hoef je het dekbed minder vaak te reinigen.

Kwaliteit is nu eenmaal duurder

Het prijskaartje van donzen dekbedden is vaak hoger dan dekbedden van synthetisch materialen. Het verschil zit hem in de kwaliteit, dons vulling is licht van gewicht, maar efficiënter wat betreft warmte en daarom meer geschikt voor koude gebieden. De donsveertjes zijn bestand tegen kluitvorming en zorgen door het stiksel voor een goede dekking.

Donsveren zijn ademend, iets wat bij synthetisch tekort schiet, dit is ideaal voor mensen die veel transpireren tijdens de slaap. Een donzen dekbed koop je om jaren plezier van te hebben, zelfs na regelmatig wassen zullen de veren zich herpositioneren en behoudt het zijn luchtige en isolerende eigenschappen.

Kies voor een donzen dekbed en geniet van:

  • Warmte: Bij meer vulvermogen zijn de veertjes dicht samengeperst en kunnen je bij de koudste nachten goed warm houden. Synthetische dekbedden komen op dat niveau daar zelfs niet in de buurt van.
  • Zacht: Eenmaal de zachtheid ervaren van een donzen dekbed, zul je in de toekomst niets anders meer willen. Met een dekbed van dien kwaliteit is het moeilijk je bed uit komen.
  • Duurzaam: Een donzen dekbed gaat met de juiste zorg zeker tot 15 jaar mee. Iets wat je niet kan zeggen bij dekbedden van andere materialen, deze kunnen al na een paar maanden verslechteren.
  • Comfortabel: Doordat een donzen dekbed een hoog ademend vermogen heeft zul je merken dat het slapen eronder niet zweterig, plakkerig aanvoelt en je het daardoor niet koud zult krijgen.
  • Gevoel van luxe: Het licht en luchtige uiterlijk van een donzen dekbed geeft je een onmiskenbaar comfort. Houd rekening dat je waarschijnlijk een derde van je bestaan in bed doorbrengt, dan is het overwegen om er een aan te schaffen best de moeite waard.

Bron: Stylishcolors.eu