Ga naar de inhoud

Verhuizen naar Amsterdam? Wat je moet weten

Als je erover nadenkt om verhuizen Amsterdam, moet je goed zoeken. Wegens de grote vraag naar woning is het zoeken naar een geschikte plek een grote uitdaging voor iedereen die in de stad wil wonen. Een van de dingen die je moet weten voordat je naar Amsterdam verhuist, is dat de stad vrij klein is. Dat draagt bij aan het gevoel van gezelligheid, waardoor elke hoek van de stad goed bereikbaar is. Dit is echter ook een van de redenen waarom woningen zo schaars en duur zijn.

Oriënteer jezelf voordat je gaat verhuizen naar Amsterdam

Laten we ons eerst afvragen waarom verhuizen naar Amsterdam een optie voor je is. Amsterdam zit vol met kansen, zowel voor werk als voor ontspanning. De stad is trots op haar internationale sfeer. In vergelijking met andere Europese hoofdsteden is de plaats relatief klein, waardoor het woon-werkverkeer eenvoudig is. Hoewel het druk is en bruist van het leven. Daarnaast is Amsterdam nog steeds erg groen, met veel parken. Dat zijn dus veel voordelen maar wat zijn dan de minpunten.

De uitdagingen voor als je wil verhuizen naar Amsterdam

Een groot deel van de huizenmarkt in de stad biedt mensen sociale huurwoningen die meestal niet beschikbaar zijn voor iedereen. Dat verkleint de toch al kleine selectie van huizen. Bovendien zijn gemeubileerde plekken in Amsterdam moeilijk te vinden, en degene die beschikbaar zijn, zijn meestal erg duur en worden meteen weggerukt. Dat betekent dat je als je gaat verhuizen naar Amsterdam een goed verhuisbedrijf moet inschakelen. Bedenk je ook dat Amsterdam erg duur kan zijn. De huizenprijzen zijn erg hoog in vergelijking met de rest van het land. Als het u niet lukt om hier een redelijk geprijsde plaats te vinden, zullen jouw huurkosten een groot deel van je salaris kosten.

Nog wat praktische zaken als je gaat verhuizen

Als je besluit om de grote stap te wagen moet je natuurlijk een goed verhuisbedrijf kiezen. Gelukkig is er voldoende keuze in Amsterdam als je gaat verhuizen. Let dan wel op een aantal zaken. Vraag bijvoorbeeld offertes aan van verschillende verhuisservices. Vergelijk ze zorgvuldig en hou rekening met zaken die extra geld kunnen kosten. Stel dat je bijvoorbeeld grote meubelstukken in een klein zolderappartement wil verhuizen. Kies ook altijd voor een bedrijf met een licentie zodat je weet dat ze verzekerd zijn. Wat ook veel mensen vergeten is dat parkeren in Amsterdam een hel kan zijn vooral als je gaat verhuizen. Zorg dus dat je jezelf voorbereid zodat je niet de halve stad door moet om je spullen te verplaatsen.

Gefeliciteerd, je bent nu klaar om te verhuizen naar Amsterdam

Nu je alles weten over het verhuizen naar het mooie en aantrekkelijke Amsterdam kan je aan de slag. Ga dus op huizenjacht, vind het appartement van je dromen en plan zorgvuldig jouw verhuizing. Voor je het weet voel jij je helemaal thuis op de Kalverstraat en is het Vondelpark je achtertuin. Een heerlijk vooruitzicht dus als je Amsterdam in je vizier hebt. Wij wensen je alvast veel succes.