Ga naar de inhoud

Vier zaken die je moet weten voor je een afkortzaag koopt

Een afkortzaag oftewel een verstekzaag is een tool die niet alleen de professional in huis heeft, maar ook voor de enthousiaste hobby klusser is het een gereedschap dat ontzettend veel plezier verschaft. Deze elektrische zaag met een cirkelvormig zaagblad kun je snel een grote hoeveelheid planken en balken zagen, maar ook met gemak de juiste hoeken maken. Geen uren geklungel meer met een handzaag! Wil je een verstekzaag kopen, dan is het wel aan te raden om goed te letten op een aantal zaken die van belang zijn. De belangrijkste punten zijn hieronder beschreven en zullen je helpen de juiste keuze te maken.

Diameter, breedte, laser, stofafzuiging

Zo maar een viertal termen. Het bepalen van de diameter is van belang voor de dikte van het materiaal. Hoe dikker het materiaal, des te groter moet het aantal diameter van het zaagblad zijn. Een tweede punt waar je rekening mee moet houden is de breedte van het materiaal. Als je bijvoorbeeld laminaat moet zagen, is een afkortzaag met een trekfunctie erg handig. Dit is speciaal voor bredere materialen. Ook balken en planken zaag je makkelijk op de juiste breedte met deze extra functie. En dan is de laser een zeer populaire functie geworden. Hiermee kun je van tevoren zien hoe de zaagsnede zal gaan lopen.

Opties en accessoires

Een vierde en zeker niet een onbelangrijk onder punt: wil je een afkortzaag met of zonder stofafzuiging? Zagen geeft ontzettend veel rommel en stof. Dat wil je het liefst zo snel mogelijk opgeruimd hebben, maar hoe geweldig zou het zijn als dat al een functie van de zaag is? Naast al deze functies zijn er nog meer opties en accessoires die je zou kunnen overwegen. Het is dan ook zeker aan te raden om je goed te laten informeren door een specialist zoals www.toolmax.nl. Zij kunnen je exact vertellen welke afkortzaag voor jouw klus de beste is.