Ga naar de inhoud

Vrijstaande baden vergelijken, waar moet je op letten?

Ben jij op zoek naar een vrijstaand bad en ga jij kijken naar vrijstaande baden? Dan is het natuurlijk wel goed om te weten wat een vrijstaand bad is. Een vrijstaand zegt het eigenlijk al, het is een bad dat vrij staat van de muren. Hierdoor creëer je ruimtelijke uitstraling in bijvoorbeeld de badkamer dat voor een extra wellness gevoel zorgt. Ook is het echt een blikvanger voor je badkamer.

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat deze stijlvolle oplossing niet alleen voor de badkamer wordt gebruikt, maar ook voor de slaapkamers. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaand bad op pootjes met mooie sierlijke details. Ben je meer van een moderne stijl? Dan kun je kiezen voor een bad van solid surface. Dit zorgt ervoor dat jouw bad er strak en uniek uit komt te zien. Ben jij benieuwd naar hoe dit er in de praktijk uit komt te zien? Bekijk dan gerust de showrooms.

Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren

De meest voorkomende vrijstaande baden die beschikbaar zijn, zijn verkrijgbaar in het wit. Een witte kleur zorgt voor een elegante en tijdloze uitstraling dat vrijwel in elk interieur past. Daarnaast is het ook goed om te weten dat een vrijstaand bad verkrijgbaar is in bijvoorbeeld mat wit of glanzend wit. Heb jij een landelijke badkamer? Dan is een mat wit bad zeker een aanrader. Ben jij meer van de moderne badkamers? Dan is een glanzende witte uitvoering de geschikte keuze. Naast de witte kleur, zie je ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor zwarte vrijstaande baden. Ben je toch meer van een industriële look? Dan is een beton look bad weer een aanrader. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden als het gaat om vrijstaande baden.

Vrijstaande baden in verschillende maten beschikbaar

Als je op zoek gaat naar vrijstaande baden, dan zijn deze verkrijgbaar in diverse formaten. Het is om deze reden goed om te kijken naar een formaat dat bij jouw badkamer past. Heb jij een ruime badkamer, dan kun je kiezen voor een groot formaat bad terwijl je bij een kleine badkamer voor een klein ligbad zult moeten kiezen. Het is wel goed om te benoemen dat vrijstaande baden veel meer ruimte in beslag nemen dan bijvoorbeeld een hoekbad of een normaal ligbad. Wil jij een bad voor twee personen? Ook in dat geval kun je een beroep doen op een vrijstaand bad. Hierbij is het wel goed om inzichtelijk te krijgen hoeveel ruimte dit in beslag neemt. Je wilt er immers niet achteraf achter komen dat je bad niet past.

Een vrijstaand bad kopen?

Wil jij ook genieten van een vrijstaand bad? Dat is natuurlijk begrijpelijk. Online kun je een groot assortiment van baden vinden. Hierbij kun je de keuze maken uit allerlei vormen en formaten waardoor je een bad uitkiest dat past bij jouw wensen. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met een specialist waardoor je zeker weet dat je een vrijstaand bad aanschaft dat past in jouw ruimte.