Ga naar de inhoud

Waarom elektrische haarden kiezen?

Ben je op zoek naar een kachel? Er zijn allerlei mogelijkheden die je hebt om een vuurtje te stoken in je huis. Je kunt gaan voor een traditionele houtkachel of openhaard voor hout. Daarnaast zijn er modellen die op gas werken en je kunt kiezen voor elektrische haarden of exemplaren die branden op bio-ethanol. De elektrische modellen zijn erg in trek en daarom zetten we ze in dit artikel in het zonnetje. We vertellen je alles over de voordelen van de elektrische modellen en waarom het kopen van deze exemplaren een slimme keuze is. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder en ontdek wat voor jou de beste optie is.

Makkelijk aan te sluiten zonder rookkanaal

Het grote voordeel van de elektrische haarden is dat ze heel eenvoudig aan te leggen zijn. Ze hebben geen rookkanaal nodig, dus dat hoef je niet te laten aanleggen. Dat scheelt een hoop gedoe en vaak hak- en breekwerk in je huis. De kachel werkt gewoon op elektriciteit. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken en dan brandt er een heerlijk vuurtje in je huis. De kabels en de snoeren die nodig zijn worden netjes weggewerkt, dus daar zie je niks van. Met een afstandsbediening kun je de sterkte van het vuur bepalen. Je hebt geen gedoe met houtblokken die moeilijk aan te maken zijn of die juist te hard branden.

Elektrische haarden voor meer sfeer in huis

Net als bij een houtkachel geven elektrische haarden meteen meer sfeer in huis. Zodra er een vuurtje brandt voel je de warmte en ervaar je de gezelligheid van een brandend vuurtje. Daarnaast maakt het de ruimte heel snel behaaglijk warm en hoef je thermostaat in de kamer een stuk minder hoog te zetten. Je kunt heel precies de ruimte verwarmen waar je bent, zonder dat je ook in andere ruimtes stroom verbruikt. Geniet van de gezellige sfeer en laat je koesteren door de warmte van het vuur.

Lage gasrekening met een elektrische haarden

Waar gashaarden je gasrekening flink omhoog brengen, heb je daar met elektrische haarden gelukkig geen last van. Het model werkt op elektriciteit en de modellen van tegenwoordig zijn steeds zuiniger. Zo stook je de ruimte warm zonder dat je schrikt van een hoge gasrekening of een uit de hand gelopen energierekening. Dat is in deze tijden een extra pluspunt.

Elektrische haarden kun je overal plaatsen

Het maakt niet uit waar jij een kachel wilt plaatsen. Als je kiest voor de mogelijkheden die elektrische haarden bieden dan is er altijd een model te vinden dat past. Er zijn kleine modellen die passen in een kleine kamer en als je meer ruimte hebt dan kun je een groot exemplaar laten plaatsen. Als je wilt kun je zelfs kiezen voor een cinewall met een haard erin. Dan maak je het feest helemaal compleet. Je bouwt dan een hele muur met een kachel en een ingebouwde tv erin. Je kunt er zelfs boekenrekken of gezellige nissen in laten maken of zorgen voor extra opbergruimte in de muur.

 

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Ambiance Haarden voor meer informatie.