Ga naar de inhoud

Waarom kiezen voor witte gordijnen? Lees het hier!

Witte gordijnen passen door hun neutrale kleur al snel in ieder interieur. Daarnaast geven ze een rustige uitstraling aan elke ruimte. Maar waarom zou jij moeten kiezen voor witte gordijnen? Hieronder vertellen we meer over de voordelen van witte gordijnen!

De kleur wit

Met de kleur wit kun je veel verschillende kanten op. Zo heb je gebroken wit, maar ook grijswit of sneeuwwit. Je kunt dus kiezen tussen koele tonen, maar ook voor warme kleuren wit gaan. De meeste stoffen zijn niet puur wit. Dit oogt namelijk erg hard. Wit wordt vaak gemengd met kleuren als geel, rood, grijs of blauw. Hiermee kan je wit warmer of koeler maken. Wit is een erg heldere kleur. Met witte gordijnen creëer je ruimte in elke kamer. Ook zorgt de kleur wit voor meer licht. Wit staat uiteindelijk voor puur, zuiver en eenvoud. Hierdoor past de kleur bijna bij elk interieur.

Wit in het interieur

Wit is een krachtige kleur die veel rust uitstraalt. Door het toevoegen van witte gordijnen kun je veel rust creëren in een ruimte. Daarnaast geeft wit een ruimtelijk effect. Toch kan wit ook snel kil worden. Het is daarom aan te raden om wit te combineren met andere kleuren. Witte gordijnen zijn een ideale interieurbasis. Hierna kun je losgaan met kleur. Zo creëer je genoeg sfeer in je huis. Maar ben je in ieder geval op zoek naar een mooie basis voor elke kamer? Dan kunnen witte gordijnen altijd!

Witte gordijnen combineren

Witte gordijnen kunnen ook goed gecombineerd worden met andere gordijnen. In veel gevallen wordt er gekozen voor een donkerder overgordijn met daarbij witte vitrage of inbetweens. Hiermee filter je het licht en behoud je een ruimtelijk gevoel. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor witte overgordijnen te kiezen en dit te combineren met donkerdere vitrages. Door te spelen met kleur combinaties kun je een mooi effect krijgen. Daarnaast kun je ook voor witte gordijnen met een patroontje kiezen om ze net wat meer te laten opvallen.

Omdat wit een lichte kleur is, is het bij sommige winkels ook mogelijk om de gordijnen van een voering te voorzien. Zo krijgen je gordijnen meer bescherming en gaat het ook nog eens verkleuring tegen!