Ga naar de inhoud

Waarom schakelt men een pro deo advocaat in?

Een pro deo advocaat, heb jij hier wel eens van gehoord? Dit is een advocaat die mensen inschakelen op het moment dat ze in de problemen komen. Nu denk je waarschijnlijk: logisch, echter is een pro deo advocaat wat anders dan een normale advocaat. Een pro deo advocaat is er namelijk voor de mensen die geen geld hebben om zelf een advocaat in te schakelen. In Nederland heeft ieder persoon het recht om zichzelf te verdedigen, ook wanneer je hier geen geld voor hebt. Een pro deo advocaat wordt betaald door de staat en deze hoef je niet of voor slechts een klein deel te bepalen. Tenminste, wanneer je onder een bepaald bedrag per maand verdiend. Het fijne aan een pro deo advocaat is natuurlijk dat iedereen hierdoor zichzelf kan verdedigen en dat is natuurlijk top. Een pro deo advocaat kan je op verschillende momenten inschakelen en onderstaand vertellen we wanneer dit kan. Wij wensen je veel leesplezier toe en mocht je vragen hebben, dan kan je natuurlijk gewoon contact met ons opnemen.

Problemen met de huur van een woning

Wanneer je problemen hebt met de huur van je woning, dan is dit erg vervelend. Echter is het niet altijd zo dat iemand zijn of haar huur niet meer kan betalen en daarom uit de betreffende ruimte gezet wordt. Dit kan namelijk ook het geval zijn omdat de verhuurder de huurder er zonder reden uitzet omdat hij wat anders met de woning van plan is. In Nederland zijn er gelukkig veel wetten die huurders beschermen op het moment dat zij zomaar uit huis moeten. Wanneer je een pro deo advocaat inschakelt, dan zal deze met behulp van deze wetten jou dus beschermen. Hij zal ervoor gaan zorgen dat jij de woning niet uitgezet wordt, tenminste wanneer je in je recht staat.

Wat ook zo kan zijn is dat de verhuurder een goede reden heeft om de huurder uit huis te plaatsen. Denk hierbij aan overlast, het niet betalen van de huur of het einde van het contract. In dit geval kan de verhuurder een advocaat inschakelen om de huurder alsnog uit het huis te krijgen.

Strafrecht

Ben jij opgepakt? Dan heb je ook het recht om je te verdedigen. Hierbij maakt het niet uit of jij terecht of onterecht bent opgepakt. Je advocaat zal ervoor moeten zorgen dat je zo min mogelijk gestraft wordt of dat je zelfs wordt vrijgesproken. Mocht jij op zoek zijn naar een goede pro deo advocaat, dan is het aan te raden om gebruik te maken van het internet. Op het internet vind je namelijk verschillende aanbieders die jou hierbij kunnen helpen.  Wees slim en kies voor een aanbieder met veel goede reviews.