Ga naar de inhoud

Welke houten meubels zijn populair?

Houten meubels zijn eigenlijk altijd wel populair. Hout is namelijk goed te combineren in elke stijl in interieur. Het maakt niet uit of dit nu industrieel, retro of met Aziatische invloeden is. Waar we in dit artikel naar gaan kijken is welke soort hout populair is voor welke meubels. Dit is in meubels wel van grote invloed. Wat is namelijk nu het verschil tussen een Teak boekenkast van Indoteak en een kast gemaakt van mangohout? Daar gaan we zometeen dieper op in. 

Teakhout

Deze houtsoort is al een lange tijd onwijs populair voor het maken van mooi meubilair en zeker voor het maken van een Teak boekenkast van Indoteak. Vind hier ook meer over op https://indoteak.nl/. Je kunt teakhout onderverdelen in twee soorten; jong en oud. Een kenmerk van typisch jong teakhout is dat het een stuk roder gekleurd is en meestal ook gladder wordt afgewerkt. Waarbij het bij oud teakhout toch wat meer grijzer is met een grovere uitstraling. Wat deze houtsoort nu ook zo populair maakt is dat het een erg duurzaam materiaal is. Dat is zeker ook een van de meest belangrijke factoren voor het maken van hout tegenwoordig. Alles draait om duurzaamheid. Daar gaan we zo verder op in. 

Mangohout

Mangohout groeit in de tropen. Voornamelijk in Zuid-Oost Azië en Australië. Het hout heeft van nature een warmere uitstraling. Het kan daarom ook wel vergeleken worden met teakhout. Het verschil hierin is dat mangohout een uitzonderlijke structuur heeft die met bewerking van bijvoorbeeld bijenwas goed naar voren kan worden gehaald. Zeker de nerf is enorm typerend voor deze houtsoort en maakt een tafel enorm uniek. Het is ook een hardhoutsoort wat maakt dat deze houtsoort zeer sterk is en een hoge dichtheid heeft. 

Gerecycled hout

Een van de meest belangrijke onderwerpen op elk gebied in het maken en creëren is duurzaamheid. Daarom zie je nu ook vaak dat er meer wordt gewerkt met echte ambacht technieken binnen de meubelindustrie. Zo is het mogelijk om oud hout toch nog een prachtig tweede leven te geven.  Allemaal om een prachtige Teak boekenkast van Indoteak te ontwikkelen.