Ga naar de inhoud

Zo fleur je je tuin op

De zomer is bijna voorbij en de herfst staat voor de deur: het is weer tijd om naar binnen te gaan. De zon en zomerse dagen maken plaats voor winderig weer en regen. Ook al kun je waarschijnlijk pas in april of mei weer lekker genieten van het weer in de tuin, niks is leuker dan alvast te fantaseren of te bedenken hoe je tuin er volgend jaar uit moet zien. Komt er een nieuwe loungeset, wordt die ene grote plant eindelijk eens weggehaald of kies je juist voor meer vrolijkheid door middel van bloemen? Opties genoeg, en met onze tips maak je een nog betere keuze!

Bekijk je tuin eens goed

Als eerste is het belangrijk om te bepalen of je blij bent met de huidige indeling van je tuin. Ligt het plantsoen op de juiste plek, hoe groot zijn de tegels en liggen de paden niet in de weg? Het is belangrijk om dit na te gaan, want aanpassingen verrichten kan veel geld kosten. Uiteindelijk is het dus goedkoper om van een bestaande indeling uit te gaan. 

Bloemen en planten

Een echt lente- en zomergevoel aan je tuin geef je door middel van bloemen en planten toe te voegen. Je kunt kiezen voor grote weelderige planten, hangplanten aan de muur of echt een groenstrook aanmaken waarin je ook zelfs groente en fruit in zou kunnen verbouwen. Wil je graag wat gezelligheid toevoegen? Vraag dan in het tuincentrum naar planten die minimaal één of twee jaar meegaan en ook niet doodgaan gelijk bij de eerste vorst. Zo heb je er langer plezier van en daarnaast zorgt het ook voor minder onderhoud.

Tuinmeubelen plaatsen

In je tuin wil je ook een beetje lekker relaxen en niks doen als het mooi weer is. Genieten van de zon, het warme weer en wellicht ook wel een barbecue. In dat geval heb je natuurlijk wel tuinmeubelen nodig waarop je kan zitten en aan kan eten. Koop een paar prachtige tuinmeubelen om je tuin op te vrolijken en om extra zitcomfort toe te voegen voor jezelf. Er bestaan verschillende soorten tuinmeubelen; zo heb je keuze uit diverse stijlen en materialen. 

Onkruid weghalen

Je kunt je tuin al een heel stuk knapper laten lijken door één ding te doen: onkruid en wilde planten weghalen. Je zult al gauw zien wat voor verschil dat maakt, aangezien het er gelijk een stuk netter en mooier uitziet. Meer inspiratie en tips vind je hier!